Каталог

Це питання актуальне для багатьох, особливо останнім часом.
Насправді ми використовуємо набагато більше води, ніж нам необхідно. Методи економії, про які піде мова, не призведуть до не комфортного споживання. Ви просто почнете витрачати дійсно необхідну кількість води - без надмірностей.

Методи економії води можна розбити на дві категорії:

  • загальні методи;
  • точкові методи.

Розпочнемо із загальних.

ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИ ЕКОНОМІЇ ВОДИ В ОСЕЛІ

  1. Не забувайте закривати воду, коли миєте руки або чистите зуби, приймаєте душ або миєте посуд. 
    Це напевно самий простий і всім відомий але рідко задійснений нами метод. Але ж все, що від нас потрібно - це закривати кран в ті моменти, коли немає потреби в потоці води. Наприклад, приймаючи душ, закривайте кран, коли намилюєтесь. Адже в цей момент прямої потреби в потоці води у вас немає, і вона просто виливається в каналізацію. 
    Якщо ви систематично забуваєте закривати воду в такі моменти, встановіть сенсорні змішувачі. Вони самі автоматично перекривають потік води. Так, вони не дешеві, але отриманий ефект від їхнього використання окупиться не одноразово.
  2. Вторинна сировина. 
    Вода, якою ми миємо фрукти, наприклад, відмінно підійде для поливу квітів.
  3. Перевірка та ремонтні роботи. 
    Тут теж все дуже легко та зрозуміло. Обов'язково перевірте свою водопровідну систему на пошкодження та поломки: чи не протікає бачок та не прокапує змішувач. Це допоможе не тільки економити воду, але й гроші, які через зламану сантехніку ви можете витратити на ремонт сусідської затопленої квартири. 

ТОЧКОВІ МЕТОДИ ЕКОНОМІЇ ВОДИ В ОСЕЛІ

  1. Аератор. 
    Це одне з найбільш ефективних та найбільш доступних засобів для економії води, як на кухні, так і у ванній кімнаті. За допомогою цього необхідного засобу ви можете заощадити до 6 літрів води за хвилину. Тобто замість звичних нам 15 літрів, ми витратимо всього лише 9, без втрати якості миття. Весь секрет у тому, що аератор забезпечує циркуляцію повітря через воду. Саме тому він дозволяє створити ефективний струмінь води, при цьому знижуючи її витрати і підвищуючи якість споживання.
  2. Подвійна система зливу. 
    Унітази сучасного зразка оснащені подвійною системою зливу: 3 і 6 літрів або 2 і 4. Навіщо? Для економії води. Така система дозволяє використовувати не всю відразу воду в бачку, а розділити на два використання. 
    Якщо у вашому бачку унітаза такої системи немає, створіть її самостійно. При стандартному зливі, ви витратите 6 літрів води. Ви з легкістю можете зменшити цю кількість всього лише помістивши в бачок наповнену 2-х літрову пластикову пляшку води.

І ЩЕ КІЛЬКА СЕКРЕТІВ ЕКОНОМІЇ ВОДИ ВІД ЄВРОПЕЙЦІВ НАВЗДОГІН

В Європі економія води більше схожа на жадібність, але все ж має право на життя. У багатьох будинках Європи, приймаючи душ, люди включають воду тільки тоді, коли потрібно намочитись, а потім щоб змити гель з тіла. Англійці інколи навіть не змивають гель, а просто витирають його з тіла! 
Багато хто зберігає воду після прийняття душу, щоб використовувати її для миття підлоги. Посуд миють тільки холодною водою, тому купують тільки ті засоби, які добре розчиняються в холодній воді, або які не вимагають змивання. Ванну приймають тільки в будинках з великим достатком.

Повернутись на Головну
Додати коментар