Каталог

Всі ми любимо трикотаж за відчуття комфорту і, звичайно ж, хочемо, щоб улюблені речі радували нас якомога довше. Одягу, як і людям, потрібен час, щоб відновитися. Тому одне з перших правил догляду за трикотажними виробами – дати їм відпочити.

На вішалках трикотаж витягується та деформується. Тому зберігайте трикотажні речі в складеному вигляді, але не дуже щільними стопками. Делікатний трикотаж (шовк, кашемір) і речі, вишиті бісером, складайте для зберігання через папір. Якщо ви готуєте трикотажні вироби до сезонного зберігання, не забудьте про засоби від молі. І звичайно ж, речі повинні бути чистими.

Привести в порядок трикотаж можна як за допомогою професіоналів, здавши речі в хімчистку, так і самостійно. Якщо ви перете самі, рекомендуємо нескладні 10 правил:

  1. Періть трикотаж окремо від інших речей, щоб ворсинки шерсті не перекочували на інший одяг.
  2. Не використовуйте звичайний пральний порошок, тим більше з відбілюючим ефектом. Також не можна використовувати мийні засоби, що містять біодобавки, кольорові гранули та луги. Щоб ваш трикотаж жив довго і щасливо, користуйтеся спеціальними засобами для делікатного прання. Сучасні безфосфатні порошки, гелі, рідини і кондиціонери для прання вовни і шовку дбайливо поводяться з волокнами, огортаючи їх тонким захисним шаром. Речі від цього стають більш пухнастими, менше мнуться і краще прасуються.
  3. Періть трикотаж вручну, м'яко стискаючи. Терти трикотажні полотна ні в якому разі не можна!
  4. Перед пранням виверніть річ навиворіт.
  5. Замочуйте трикотаж при температурі не вище 30 градусів і не більше ніж на півгодини, щоб уникнути звалювання і втрати еластичності волокон. Не замочуйте трикотаж, в якому присутня пряжа декількох кольорів. Температура прання повинна бути такою ж невисокою.
  6. При машинному пранні вибирайте делікатний режим.
  7. Не викручуйте трикотаж, а акуратно відіжміть руками. Залишок вологи приберіть, замотавши трикотажну річ в махровий рушник.
  8. Сушіть виріб, розстеливши на плоскій поверхні далеко від джерела тепла і надавши йому потрібну форму.
  9. Прасуйте виріб тільки з вивороту теплою праскою, не розтягуючи. Найкраще використовувати праску з функцією парогенератору, щоб платформа взагалі не торкалася трикотажу.
  10. Видаляйте катишки спеціальною щіткою або машинкою для пілінгу. Їх утворення на трикотажі є неминучим і відбувається через механічне тертя ворсистої структури трикотажного полотна в процесі носіння. А ось затяжки потрібно не зрізати, а витягувати на виворітний бік.
Повернутись на Головну
Додати коментар